Monday, May 28, 2007

Oceans of the World in Extreme Danger

In acest articol este vorba despre poluarea oceanelor din intreaga lume

Activitatile inconstiente ale omului care au dus la poluarea excesiva a oceanelor planetei incep sa-si spuna cuvantul. Acum doua saptamani, cercetatorii avertizau asupra cresterii aciditatii datorita
cantitatii enorme de CO2 absorbite de catre oceane. Biologii marini vin in completarea imaginii dezastrului ce ne pandeste, avertizand asupra temperaturilor oceanice in crestere si asupra diminuarii biocenozei planctonice. Cercetatorii de la Universitatea din Washington au declarat ca temperatura oceanelor a crescut cu 2-5 grade peste medie, coreland acest fenomen cu lipsa curentilor ascendenti al caror rol este de a aduce apa cu nutrimente la suprafata.Pe plajele de pe coasta de vest, intre California Centrala si Columbia Britanica, in luna mai din anii trecuti era cate un cormoran mort la fiecare 34 de mile de plaja. Anul acesta, numarul a crescut alarmant, la un cormoran la fiecare optime de mila, acest lucru indicand lipsa verigilor trofice inferioare.Cercetatorii declara ca acest lucru se datoreaza lipsei vanturilor nordice care genereaza curenti marini ascendenti, al caror rol este reimprospatarea nutritiva a zonelor superioare ale oceanelor. "In 50 de ani, acest lucru nu s-a intamplat niciodata", a spus Bill Peterson, oceanograf la Administratia Nationala a Oceanelor si a Atmosferei din Newport, accentuand severitatea fenomenului.

Afirmatiile ocenografilor este ca oceanele sunt unul singur,cu curente lincuri care fiind marile si clima.Temperatura si clima marilor se schimba,impreuna cu contaminarea lor mor si pestii,incercand sa refaca cea mai larga sursa de viata din lume.

In 2005 , recercetarile de la Scripps Institution of Oceanography shi Lawrence Livermore National Laboratory au gasit evidente clare oceanul.

Problemele oceanice odata gasite pe o scala locala sunt acum o pandemie. Data de la oceanografie , biologie marina , meteorologie , stiintele pestilor , shi glaciologie rezulta ca marile se schimba amenintator. un vortex al cauzei shi efectelorscrise de dilemele globale ce schimba oceanele din orizontul apei cu asortarea problemelor apelol la o alarmare a distrugerii globale .

www.projectcensored.org/censored_2007/index.htm

0 Comments:

Post a Comment

<< Home