Tuesday, April 17, 2007

Claudiu armean-hera


Cati dintre dv. au o fotografie in care sa arate chiar bine? Multi se multumesc cu instantanee facute de prieteni, de multe ori cu camere foto precare. In studio, cu lumini controlate, aveti cele mai mari sanse sa aratati bine cel mai bine. In studio este timp si pricepere pentru a folosi lumina, pozitia corpului, a capului si pozitia aparatului pentru a scoate in evidenta partile dvs. bune si pentru a ascunde, pe cat posibil, defectele. Se pot face fotografii bust, plan american, sau in picioare. Se pot face si poze de grup si este o idee buna sa veniti cu cei dragi. Din pacate timpul nu sta in loc si dvs. nu intineriti, asa ca ar fi bine sa treceti pe la studioul meu sa va imortalizez acum. Aveti o poza buna de cand ati absolvit liceul sau facultatea? Va astept si va garantez ca va fi distractiv. O fotografie buna face mult!
Sunt de parere ca o fotografie buna, adica un portret bun, trebuie sa surprinda cel mai bine trasaturile fizice ale subiectului, dar sa captureze si ceva din interiorul lui, o particica din sufletul lui, din personalitatea lui. Fiecare persoana are un numar mare de expresii, pe care le foloseste in diverse ocazii, fara sa constientizeze acest lucru. Un fotograf profesionist are datoria de surprinde sau de a stimula afisarea acestor expresii, pentru a da viata pozelor sale.
De obicei, in acest gen de fotografie se pune accentul mai mult pe vestimentatie. Machiajul si coafura devin uneori aliati puternici, alteori se pune accent pe ipostaza in care se afla modelul, iar de multe ori locatia conteaza. Se poate lucra in studio sau afara. Daca aspirati sa deveniti modele sau fotomodele veti avea nevoie de un "book", adica de un portofoliu cu poze reprezentative pentru dvs. Va astept sa vi-l realizez. Pot aranja usor lumina potrivita pentru genul de fotografie pe care americanii il numesc glamour, sau pot da tenta mai misterioasa a nudurilor de arta. Pozitia este foarte importanta, limbajul corpului spune mai mult decat credeti, iar pentru fotomodelele in devenire asta este inca o problema. Daca sunteti la inceput de cariera aveti nevoie de un fotograf profesionist care sa va puna in valoare.
Sedinta foto se poate desfasura in studio sau in orice locatie doriti. Trebuie sa va alocati suficient timp pentru a nu lucra pe graba, o sesiune poate dura 2-4 ore. Pentru moda uneori este necesar sa se traga mai multe sedinte in diferite locatii.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home