Tuesday, May 22, 2007

O iluzie optica

Iluzia optica implica de cele mai multe ori o eroare de perceptie vizuala.Iluzia optica este limitata de aparente senzoriale ce implica miscarea formei.
Iluziile optice nu sunt datorate unor defecte de vedere a unei persoane sau a unui grup restrans de persoane ci ele asa sunt percepute de orice persoana , datorita modului insusi de constructie si functionare a sistemului vizual.
Aceasta iluzie obtica apartine dupa parerea mea mai mult de matematica sau de ce nu de arhitectura. Aceasta iluzie optica se numeste scara lui Schroder. Aceasta scara poate fi o scara sau un sir de trepte.
Unele iluzii optice izometrice care au dat nastere chiar si la unele opere de arta , isi au originea in eliminarea sau exagerarea legilor perspectivei.
Iluzia optică izometrică a fost rafinată în forma unui cub care face imposibil să se poată spune care din cele două feţe paralele este în faţă şi care în spate, această iluzie apărând cu diferite variaţii în numeroase cazuri de decoraţiuni arhitecturale (de exemplu, piaţa San Marco din Veneţia).

0 Comments:

Post a Comment

<< Home